The Supreme Qourt

of Ransas

Kansas Judicial Center

@opeka, Ransas E6612-1507

ORIGINAL FILE

RETURN TO
CLERK'S OFFICE

\

JUDICIAL ETHICS ADVISORY PANEL

Judicial Ethics Opinion JE 84

August 7, 1998

Facts: A judge is serving on the governing body of his church. The church is interested in
acquiring a tract of land, and the judge has been asked to serve on a land purchase
committee which will oversee the activities of the purchase, including negotiations as
to purchase price, restrictive covenants, and the like. An attorney member of the
committee will be primarily responsible for overseeing the legal aspects of the
purchase. A separate committee will handle the fund raising. The judge will do no
legal work and no fund raising.

Question: May the judge serve on such a committee?

Answer: Yes, we find nothing in the Canons which would prohibit the judge from serving on
such a committee, so long as the judge is not involved in fund raising or in the practice
of law.

- Robert H. Miller, Chairman

AdrianJ. Allen 7 -

E. Newton Vickers

REMINDER: Please see Rule 650(f), 1997 Kan. Ct. R. Annot. 464.



